از صعود داون وال تا پیام اوباما:
کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


از صعود داون وال تا پیام اوباما:

از صعود داون وال تا پیام اوباما:

 

 

 

 

 

 

 با تشکر از کوه قاف 

 انجمن پزشکی کوهستان ایران: حتما طي روزهاي اخير اخبار صعود به ديواره يوسميتي از مسير داون وال را شنيده‌ايد و ممكن است اين سوال كه چرا اين صعود تا بدين حد مورد توجه قرار گرفته برايتان مطرح شده باشد. در اينجا به چند پرسش و پاسخ در مورد اين صعود و تفاوت آن با ساير صعودهاي ديواره‌اي در دنيا مي پردازيم. نخست آنكه صعود آزاد free climbing چيست؟ و چه تفاوتي با صعود آزاد انفرادي Free-solo climbing دارد؟
 
در پاسخ بايد گفت: صعود آزاد به صعودي اطلاق مي شود كه صعود كننده از طناب و ابزار همراه خود تنها جهت حفظ ايمني استفاده مي كند و بر خلاف صعود مصنوعي طناب هيچ كمكي به صعود او نخواهد كرد. در چنين صعودهايي رسم بر آن است كه اگر صعود كننده در هر نقطه اي سقوط كرد به نقطه نخست مسير بازگردد و صعود را از ابتدا آغاز نمايد. درست شبيه همان كاري كه تامي كالدول 36 ساله و كوين جورگيسون 30 سال دو سنگنورد آمريكايي بر روي داون وال انجام دادند.
 
اين دو سنگنورد با احترام به روش صعود آزاد به رغم چندين بار سقوط بر روي مسير به نقطه آغاز هر طول بازگشته مسير را از ابتدا صعود كردند. 
و پايان مسير
اما تفاوت اين سبك صعود با صعود آزاد انفرادي در آن است كه در سبك دوم صعود كننده بدون كمك گرفتن از ابزارهاي حمايتي اقدام به صعود مي كند و در صورت سقوط در هر نقطه اي احتمال سقوط تا ابتداي مسير و احتمالن مرگ صعود كننده وجود دارد! اما در مورد درجه سختي صعود مسير داون وال نيز بد نيست بدانيد اين مسير با 900 متر ارتفاع و 32 طول طناب در سه نقطه 5.14d  در درجه بندي يوسميتي مي باشد و البته دشوارترين درجه صعود دردنيا 5.15c مي باشد كه از سال 2012صعود شده است. از جمله: تغییر، در نروژ، لا دورادورا، در اسپانیا و Vasil Vasil در جمهوری چک، كه نخستين صعود هر سه توسط آدام اوندرا سنگنورد 21 ساله از جمهوري چك صورت گرفته.
 
اما چند نكته در مورد اين صعود:
- آنها 32 طول مسير را طي 19 روز طي نمودند. 
- شبماني بر روي پرتلج صورت مي گرفت.
- هر يك از آنها نيازمند مصرف 2 تا 3 ليتر آب در روز بودند كه سيستم قرقره توسط خودشان حمل مي شد.
- بر اساس مقررات پارك ملي يوسميتي هيچ كوهنورد و گردشگري حق توالت در فضاي آزاد را ندارد. لذا ايشان مجبور بودند ضمن توالت در كيسه آن را در لوله هايي كه بدين منظور در اختيارشان قرار داده مي شود با خود به بالاي ديواره منتقل و در نهايت از پارك خارج نمايند.
- وارن هاردینگ در سال 1970 مسير داون وال را صعود كرده بود. البته عمدتا به صورت مصنوعي.
- از آنجايي كه گرماي روز اغلب آنها را با تعرق و عدم چسبندگي كفشها مواجه مي ساخت،اكثر نقاط دشوار مسير خود را هنگام غروب آفتاب صعود مي كردند.  
- نام تامي كالدول در ميان ماجراجويان سال 2014 نشنال جغرافي قرار قرار دارد.  كوين جورگيسون عنوان داشت تفكر و برنامه ريزي اين صعود به مدت 5 سال آنها را درگير خود ساخته بود. 
 
رئيس جمهور آمريكا در فيس بوك كاخ سفيد ضمن ارسال پيام تبريك به تامي و كيوين ابراز داشت: "آندو به ما يادآوري كردند كه هركاري با (تلاش شدني) است".  
 




:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 30 دی 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.